Invigning av “välkommen till Sverige”

Aktuellt

Onsdagscafé med invigning 5 september, kl. 15 – 16!

I samband med föredraget om de vita bussarna 1945, som hålls av Samuel Thelin, utställningsproducent vid Malmö museer, invigs också utställningen Välkommen till Sverige. Utställningen handlar om människor på flykt 1945 och 2015. Utställningen finns nu i filmrummet på ACS, där den alltså invigs efter onsdagens föredrag. Dryck och tilltugg serveras! Välkomna!

 

Inställt föredrag 12/9 ersätts med “Kan man dö av moderpassion?”

Joachim Östlund har med kort varsel meddelat att han inte kan hålla sitt föredrag Resa till Norden om Osmaner i 1700-talets Skandinavien den 12 september kl 15.00, Solveig Fagerlund kommer att hoppa in och hålla ett annat föredrag (se nedan).

Kan man dö av moderpassion?

Dödsorsaker och sjukdomsnamn i dödböcker från Skåne och Blekinge ca 1650 – 1900

I sitt föredrag berättar Solveig Fagerlund, fil dr i historia och samordnare för Demografisk Databas Södra Sverige (DDSS) vid Landsarkivet i Lund om hur sättet att registrera dödsorsaker i kyrkornas dödböcker har förändrats över tid beroende på bland annat myndigheternas krav, en föränderlig sjukdomssyn och på enskilda prästers bildning.

Välkomna 12 september kl. 15.00 Öppna lördagar på Arkivcentrum Syd

Aktuellt

I höst har vi öppet följande lördagar med visning av Landsarkivets magasin och samtliga lokaler:

 

15 september

13 oktober

10 november, Arkivens dag (Se särskilt program) 

15 december

Kom ihåg att föranmäla er till vår reception på 046- 222 17 00 eller på vår mail: reception.acs@skane.seFilmvisning från Arkivens dag

Okategoriserade

På Arkivcentrum Syd arrangeras varje år ett omfattande program på Arkivens dag, ett samnordiskt evenemang som hålls den andra lördagen i november. Lokalerna öppnas för utställningar, föredrag, kurser, guidade visningar och mycket mer, allt med fri entré. Ett smakprov på hur det hela kan se ut finns i länkarna nedan.

Arkivens dag 2016

Arkivens dag 2015