Publik verksamhet

Visningar

Om ni önskar ta närmre del av Arkivcentrums lokaler, samlingar och verksamhet finns möjlighet att beställa guidade gruppvisningar.
Kontakta respektive institution för bokning och prisuppgifter.

Skol- och universitetsvisningar är gratis under kontorstid.

Vid bokning, vänligen ange gruppens storlek samt typ av grupp (t ex skolklass, förening, släktforskare, anställda vid viss myndighet). Ange också om det finns önskemål att särskilt fokusera på vissa typer av arkivmaterial.

Programverksamhet

Vid Arkivcentrum Syd bedrivs en programverksamhet med föredrag, kurser etc. Programmet är ett samarbete mellan de medverkande institutionerna och ges ut varje termin.
Mer information hittar ni under Onsdagscafé!

Arkivcentrum syds Youtubesida hittar ni filmer både från Arkivens dag 2020 och från en del av våra digitala onsdagscaféer.

Försäljning

I Arkivcentrums reception säljer vi en del profilprodukter plus att de olika medverkande arkivinstitutionerna säljer ett stort antal böcker, småskrifter, kartor, antavlor och liknande material till förmånliga priser.

Utställningar

I Arkivcentrums entré visar vi utställningar på olika tema. Utställningarna är ett samarbete mellan de olika institutionerna och de innehåller oftast spännande material från alla Arkivcentrums aktörer. Vi har också ett månadens dokument eller föremål som vi visar i receptionens montrar.