Godbitar ur arkiven

BVC-projektet

Projektet handlar om att publicera kända skåningars teckningar från fyraårskontrollen på Barnavårdscentralen. Idén föddes vid ett internt möte vid Depåverksamheten vid Regionarkivet i Region Skåne.
Syftet med projektet är att göra Regionarkivets verksamhet mer känd för en bredare allmänhet på ett lättsamt och – förhoppningsvis – underhållande sätt.

Nya teckningar och intervjuer kommer att publiceras ungefär var tionde dag.

Linus Thörnblad, f.d. höjdhoppare: ” Jag har inga som helst minnen av vad jag hade för framtidsplaner i så ung ålder, jag tänkte nog mest på att leka och ha kul.”

 

 

 

 

Vem är du och vad gör du i vinter?

Jag är en före detta elitidrottaren som försöker hitta min väg i livet genom att föreläsa kring psykisk ohälsa kombinerat med övriga uppdrag. I vinter kommer jag arbeta på som vanligt och förbereder mig inför tillökning i familjen till våren.

Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen?

Jag har inga som helst minnen av vad jag hade för framtidsplaner i så ung ålder, jag tänkte nog mest på att leka och ha kul.

Vad eller vem tänker du att teckningen föreställer?

Jag tror bara jag försökte få ihop någon form av figur, tror inte mina konstnärliga talanger har utvecklats i raketfart sedan dess

Hur vill du kommentera teckningen idag?

Jag vill minnas att jag hade både svårt att rita och skriva så jag var nog till största del nöjd att jag fick ihop en teckning

Är du nöjd med teckningen?

Jag är väldigt nöjd med teckningen, kan minnas tillbaka och känna igen hur jag brukade rita och hur det såg ut

 

 

 

Mia Carlsson, fotbollsspelare:
“4-års teckningen ser ut att föreställa en sol och sen någon form av människa. Det ligger lite i betraktarens öga!”

 

Vem är du och vad gör du i höst? Jag är 28 år gammal och spelar back i damallsvenska Kristianstads DFF och är även med i landslaget. Vi står inför en spännande höst då vi är med i toppstriden och för några veckor sen säkrade vi även avancemanget till VM i Frankrike 2019 med landslaget.

Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen? När jag var 6 år gammal minns jag att jag ville jag bli kock eller polis och de tankarna höll sig kvar ett bra tag, upp till jag var tonåring.

Vad eller vem tänker du att teckningarna föreställer? 4-års teckningen ser ut att föreställa en sol och sen någon form av människa. Det ligger lite i betraktarens öga! 6-års teckningen är nog jag, jag hade samma korta frisyr som gubben på bilden vill jag minnas. En häst och en perfekt cirkel, kanske en fotboll?

Hur vill du kommentera teckningen idag? Det var väldigt kul att se dessa 20 år senare och jag kan väl säga att jag tyvärr inte ritar bättre idag än mitt 6-åriga jag.

Är du nöjd med teckningen? Det tycker jag nog att jag är!

 

 

 

Simon Jeppsson, handbollsproffs i Flensburg:
”Otroligt roligt att se personen med sporttröjan”

Vem är du och vad gör du i höst?
Mitt namn är Simon Jeppsson, 23 år gammal och jag är handbollsspelare i Tyska SG Flensburg-Handewitt och Svenska landslaget. I höst går jag in på mitt andra år som handbollsproffs i Tyskland och lever min pojkdröm utanför Sveriges gränser.

Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen?
Svårt att minnas, men med tanke på personen med en 7:a på tröjan verkar jag redan då har varit inställd på någon form av sport. Vilket i slutändan blev sanning!

Vad eller vem tänker du att teckningarna föreställer?
Båda teckningarna föreställer ju människor. Jag verkar ha varit fascinerad av folk och det var säkerligen nya intryck varje dag i den åldern som jag försöker få ner på papper.

Hur vill du kommentera teckningen idag?
Otroligt roligt att se personen med sporttröjan. Verkar redan då ha funnits i mitt undermedvetna att handbollen var mitt kall. Sluta aldrig tro på dina drömmar!

Är du nöjd med teckningen?
Väldigt nöjd! Skönt att veta att om det inte hade fungerat med det sportsliga hade jag haft en alternativ karriär som konstnär, haha. 😉

 

 

Klara Svensson, professionell boxare:
”Jag är nöjd med teckningen, jag ser glad ut på bilden!”

 

Ett porträtt, fotografi, av en ung ljushårig kvinna

Vem är du och vad gör du i höst?
Jag heter Klara Svensson och är 31 år gammal, mitt yrke är professionell boxare samt tv profil. I höst har jag jobbat som programledare för sportsändningar, rehabat en dålig nacke samt hållit i föreläsningar.
Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen?
Jag skulle tro att mitt dåvarande tilltänkta yrkesval skulle vara att bli nästa Carola Häggkvist, alternativt att äga en egen godisaffär.
Vad eller vem tänker du att teckningarna föreställer?
Teckningen föreställer mig själv.
Hur vill du kommentera teckningen idag?
Det är lite ironiskt att jag tecknat mig själv som en prinsessa med en krona vid fyra års ålder, när jag flera år senare skulle bli känd som proffsboxare under smeknamnet “Klara The Swedish Princess”.
Är du nöjd med teckningen?
Jag är nöjd med teckningen, jag ser glad ut på bilden!

En barnteckning av en flicka med stor rosett i håret