Godbitar ur arkiven

BVC-projektet

Projektet handlar om att publicera kända skåningars teckningar från fyraårskontrollen på Barnavårdscentralen. Idén föddes vid ett internt möte vid Depåverksamheten vid Regionarkivet i Region Skåne.
Syftet med projektet är att göra Regionarkivets verksamhet mer känd för en bredare allmänhet på ett lättsamt och – förhoppningsvis – underhållande sätt.

Nya teckningar och intervjuer kommer att publiceras ungefär var tionde dag.

Simon Jeppsson, handbollsproffs i Flensburg:
”Otroligt roligt att se personen med sporttröjan”

Vem är du och vad gör du i höst?
Mitt namn är Simon Jeppsson, 23 år gammal och jag är handbollsspelare i Tyska SG Flensburg-Handewitt och Svenska landslaget. I höst går jag in på mitt andra år som handbollsproffs i Tyskland och lever min pojkdröm utanför Sveriges gränser.

Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen?
Svårt att minnas, men med tanke på personen med en 7:a på tröjan verkar jag redan då har varit inställd på någon form av sport. Vilket i slutändan blev sanning!

Vad eller vem tänker du att teckningarna föreställer?
Båda teckningarna föreställer ju människor. Jag verkar ha varit fascinerad av folk och det var säkerligen nya intryck varje dag i den åldern som jag försöker få ner på papper.

Hur vill du kommentera teckningen idag?
Otroligt roligt att se personen med sporttröjan. Verkar redan då ha funnits i mitt undermedvetna att handbollen var mitt kall. Sluta aldrig tro på dina drömmar!

Är du nöjd med teckningen?
Väldigt nöjd! Skönt att veta att om det inte hade fungerat med det sportsliga hade jag haft en alternativ karriär som konstnär, haha. 😉

Klara Svensson, professionell boxare:
”Jag är nöjd med teckningen, jag ser glad ut på bilden!”

 

Ett porträtt, fotografi, av en ung ljushårig kvinna

Vem är du och vad gör du i höst?
Jag heter Klara Svensson och är 31 år gammal, mitt yrke är professionell boxare samt tv profil. I höst har jag jobbat som programledare för sportsändningar, rehabat en dålig nacke samt hållit i föreläsningar.
Minns du vad du hade för tankar om ditt yrkesval ungefär vid den tid då du ritade teckningen?
Jag skulle tro att mitt dåvarande tilltänkta yrkesval skulle vara att bli nästa Carola Häggkvist, alternativt att äga en egen godisaffär.
Vad eller vem tänker du att teckningarna föreställer?
Teckningen föreställer mig själv.
Hur vill du kommentera teckningen idag?
Det är lite ironiskt att jag tecknat mig själv som en prinsessa med en krona vid fyra års ålder, när jag flera år senare skulle bli känd som proffsboxare under smeknamnet “Klara The Swedish Princess”.
Är du nöjd med teckningen?
Jag är nöjd med teckningen, jag ser glad ut på bilden!

En barnteckning av en flicka med stor rosett i håret